Hyvä työnantajamaine siivittää rekrytointia – kuka nappaa parhaat hakijat?

Great Place to Work ja muut innostavimpia työpaikkoja paremmuusjärjestykseen laittavat kilvat ja erilaiset työtyytyväisyysmittaukset ovat saaneet yhä voimakkaampaa nostetta ja uudenlaista arvostusta yritysmaailmassa. Entinen pehmeä on uusi kova. Mittauksissa menestyneiden yritysten johto jakaa innokkaasti tuloksia Twitterissä ja postaa LinkedInissä sijoituksiaan. Miksi?

Siksi, että kilvoittelu parhaista tekijöistä on alkanut jo paljon ennen kuin yritys on julkaissut ensimmäistäkään työpaikkailmoitusta tai head hunter ottanut kontaktia.

Rekrytointi on yrityksen tärkein prosessi siksi, että kaikki lähtee ihmisistä!  Ilman osaavia ja oppivia, innostuneita, luovia ja omistautuvia työntekijöitä ei yksikään yritys menesty. Ja toisaalta oppimisen, innostumisen, luovuuden ja tuottavuuden koti näitä tukeva yrityskulttuuri.

Yrityksen vetovoima syntyy kokemuksista ja siksi omat työntekijät ovat parhaita mittareita ja uskottavimpia mainelähettiläitä. Hyvä fiilis leviää työyhteisöstä asiakkaisiin ja vieläkin kauemmas. Tyytyväisten ja innostuneiden ihmisten työyhteisöön on helppo rekrytoida!

Marju Vuorensalmi, Businessliken johtava konsultti, partneri

Lue Businessliken muita rekrytointiblogeja tästä.

BUSINESSLIKE - HYVIÄ IHMISIÄ VAIN HYVIIN YRITYKSIIN

Businesslike on Taloustutkimuksen Yrityskuvatutkimuksen, 2016, (Suur-Helsingin vaikutusalue), mukaan alansa paras yritys asiakaskokemuksen perusteella mitattuna. Yritys sai mitatuissa yhdeksästä yrityskuvatekijässä ykkössijan kahdeksassa. Businesslikella oli myös koko tutkimuksen korkein NPS, 57.

 

Kirjoita vastaus

  • (ei julkaista)

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>